Povodom tragičnog slučaja pogibije 20-godišnjeg Irca u padu s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta podsjetio je javnost kako su gradske vlasti još 2018. godine najavljivale postavljanje ograde na toj kritičnoj lokaciji. Tada je povod bila smrt 21-godišnjeg Nizozemca, koji je također poginuo u padu s bedema. 

- Naši su bedemi na popisu svjetske baštine UNESCO-a i ništa se ne smije raditi, niti intervenirati bez dogovora i dozvole konzervatora. No, na sastancima smo našli kompromisno rješenje. Trebalo je postići da se zaštite najkritičnije točke, ali i da se ogradom ne naruši vizura. Dogovor je postignut i uskoro krećemo s raspisivanjem natječaja za izvođača radova. Vjerujem da će do kraja godine i to biti riješeno, rekao je 2018. godine za Novi list tadašnji pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić, a danas državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU i predsjednik GO HDZ-a.

Za Radetu je Erlićeva izjava ogledni primjer kako se u Zadru laže i maže. Medije je pozvao da postave pitanje što je s natječajem za ogradu koji je u "pripremi" od 2018. godine. To smo i učinili, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.