Tri dana smo čekali i nismo dočekali odgovor na novinarsko pitanje zbog čega je policija kaznila stanare za nepropisno parkiranje u dvorištu u kojem to rade više od 30 godina.

Iz PU zadarske nisu se očitovali iako su znali za taj slučaj s obzirom na to da su imali prigovore ogorčenih vlasnika auta koji su našli njihove kazne za „parkiranje na kolniku na način da ometa normalan tijek prometa". Jednu od 10 takvih kazni dobili smo od vlasnice vozila parkiranog na mjestu na kojem to radi već desetljećima, a da nikome ne ometa promet a ni pristup.

Radi se o dvorištu zgrade u Ulici Ante Starčevića 25 koja može biti sve, ali nikako prometnica. Na ulazu u to zatvoreno dvorište stavljen je znak zabrane parkiranja osim za stanare. Suvlasnici te zgrade upisani su na tu česticu koja nikako nije i ne može biti kolnik, rekao nam je predstavnik jednog od ulaza kao i to da se na istoj čestici nalazi parkiralište preko puta Murvičke ulice koje je otvoreno i slobodno za svih.

Ali policajac je došao po nečijem pozivu, što im je i sam rekao te naišao na prosvjede okupljenih stanara. Oni su u suživotu godinama i nikada takvo što nisu doživjeli u svom dvorištu. Jedan od njih je pitao znači li to da bi on morao parkirati na Musapstanu umjesto u dvorištu.

Naravno da stanari demonstrativno odbijaju platiti kazne koje bi u PU zadarskoj trebali poništiti. Ali od njih ni slova ni pisma.