Kompletno vodstvo Udruge za autizam Zadar na čelu s Antom Armaninijem podnijelo je ostavke! Iz obrazloženja javno objavljenih na Facebooku, a koji su iznenadili pratitelje te udruge, jasno je kako je za ovakvu odluku bio presudan sastanak održan u utorak.

Iako ne želi iznositi detalje sa sastanka i komentirati međuljudske odnose u udruzi, od Armaninija doznajemo kako nesuglasice nisu od jučer.

- Ne bih to komentirao kako ne bi došlo do još veće svađe. Posljednjih šest mjeseci na tom me mjestu držala samo borba za stomatološku ordinaciju za djecu i odrasle osobe s poteškoćama. To je sada pokrenuto i nadam se da će se ubrzo realizirati jer na to čeka preko tisuću ljudi, rekao nam je Armanini koji udrugu vodi već sedam godina tijekom kojih je često u javnosti upozoravao na probleme u sustavu i tražio rješenja od nadležnih.

Za njim su otišle i potpredsjednice Daniela Dunat Amon i Josipa Kardum. No svi oni nastavit će vršiti svoje dužnosti do sazivanja izborne skupštine.

- Do izbora novog predsjednika vodit ću Udrugu u „hladnom pogonu", kako bi se mogle servisirati prispjele obveze, istaknuo je nakon potresa u aktivnoj zadarskoj udruzi njezin dugogodišnji predsjednik.