Jedan od djelatnika Čistoće pronašao je tijelo poginulog mladića na podu skladišta u kojem je odnedavno izložba dinousara. Bilo je to pola sata nakon što je jutarnja smjena u 4 sata došla na posao jer je još uvijek bio mrak.

Pronalazak beživotnog tijela u krvi bio je šok za djelatnika Čistoće koji je, kako smo doznali, i branitelj. Odmah su zvali policiju, stigla je Hitna, ali nesretnom mladiću nažalost spasa nije bilo nakon pada s visine od preko pet metara.

Djelatnici Čistoće uzeli su svoju opremu, a policija je u 9 sati zatvorila prostor skladišta kako bi provodila očevid, kazao nam je Pere Zubčić, tehnički direktor Čistoće.

Nažalost, na istom mjestu dogodila se tragedija 2018. godine kada je uslijed pada sa zidina, život izgubio 21-godišnji Nizozemac.

Tko god je bio na tom dijelu Perivoja kraljice Jelene Madijevke, mogao je vidjeti opasnost na mjestu s kojeg je vrlo lako dospjeti u ponor unutrašnjeg dijela bedema.

Nikada nije stavljena zaštita koju to mjesto otvorene utvrde traži unatoč svakojakim glupostima zaštite koju navodno uvjetuje UNESCO preko lokalnih konzervatora.

Ironično, još jedna tragedija uslijed pada s bedema dogodila se uoči velikog obilježavanja godišnjice upisa zadarskih zidina listu svjetske baštine.

Istina je da sadašnjost bedema i utvrda nema tko štiti unutar samog Grada Zadra.