Umjesto rušenja objekta koji se nalazi izvan zaštićenih zidina koje su na listi UNESCO-a i koji skriva jedine povijesne skaline za Muraj, gradske vlasti ustrajale su taj objekt prenamijeniti za ugostiteljstvo. Radi se o prizemnici u kojoj je Jadrolinija godinama prodavale karte, prostoru koji je godinama vonjao po kanalizacija, dok su na krovu još uvijek ostaci pokušaja sanacije odvoda.

Uprkos svemu, iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom odlučili su objaviti treći po redu natječaj za zakup prostora jer im je iskazana interes potencijalnih zakupaca. Na natječaju Grada Zadra, objavljenom krajem prošle godine, za najam 55 četvornih metara namijenjenih za ugostiteljstvo, po početnoj cijeni od 11 eura bez PDV-a, nitko se nije javio.

Međutim, na posljednjem natječajem s istim uvjetima dobili su tri ponude i to poznatih Zadrana iako je natječaj zakasnio za ovu turističku sezonu. Ponuđači su licitirali sa skoro dvostruko većim iznosima u svojim ponudama za zakup čvrstog objekta na Liburnskoj obali uz koji je Grad za istu namjenu iznajmio prostor s terasom zatvorenom šatorom.

Najnižu ponudu dala je Zadarska riva j.d.o.o. poznatog ugostitelja Ivice Bakije. On je licitirao s 21 eura po kvadratu. Drugu ponudu dali su investitori malog hotela na Poljani Požarišće, suvlasnici Alberga: također poznati ugostitelj Mita Mičić, Toni Brok i Marko Popović. Njihova ponuda veća je za 38 centi i iznosi 21.38 euro po metru četvornom.

Valentina Koić uime firme Auctor Zadar, osnovane krajem ožujka ove godine, natjecala se s ponudom od 22.50 eura koja je ispala najveća. Uz provjeru ponuda koja je u tijeku, tko da više je presudno u izboru Povjerenstva.