U najatraktivnije dijelu zadarskog priobalja, uz Trpimirovu obalu gdje su mnogi desetljećima sanjali "lungomare" i gdje se obnavlja većina tamošnjih vila, oči bode stanje na pomorskom dobru.

I dok s većinom pomorskog dobra upravlja Županijska lučka uprava, Gradu Zadru je prepuštena plaža Jadran, koja spada u opće pomorsko dobro.

Tamo su pod firmom održavanja prije dvije godine uredili plažu prema arhitektonskom projektu zadarskog Atrija, bez iti jednog papira o građenju. Tako je bilo i na Punti Bajlo.

Međutim, za sanaciju, rušenje ili obnovu raspadnutog mula na lokaciji Marex, nadležni u gradskoj upravi, još nisu došli do papira koji će im „blagosloviti" sanaciju tog drvenog mulića. U pomoć su pozvali i Lučku kapetaniju, da bi na kraju pročelnik Robertino Dujela za Zadarski list izjavio kako se „ne mogu pomiriti sa stanjem mula na Marexu."
Što bi onda trebali reći Zadrani i brojni gosti koji su ovih dana „okupirali" plažu Jadran koja ima povijesni status.

Istodobno u uvali Dražanica, Županijska lučka uprava udostojala se sanirati gat u uvali Dražanica uz koji se vezuju malo veći lokalni brodovi.

Iz ŽLU s tim zahvatom pohvalili su se krajem svibnja i dokumentirali to fotografijama, pa tko ih ne bi pohvalio.

„„ŽLU Zadar izvela je sanaciju dotrajalog drvenog dijela mula u uvali Draženica. Radovi su obuhvatili demontažu i zamjenu potpornih derutnih greda te izmjenu oštećenih drvenih panela. Izvedeni su točno po vanjskoj liniji oštećenja tako da gabariti i položaj mula nakon sanacije ostaju identični. Drveni elementi zaštićeni su premazom boje koji će osigurati njihovu dugotrajnost.
Sanacija je izvedena unutar ugovorenog roka od 30 dana, a cijena radova iznosi 79.000,00 kuna bez PDV-a, odnosno 98.750,00 kuna s PDV-om. Izvođač istih je METALOBRADA d.o.o. Zadar, službena je informacija ŽLU.