Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je edukaciju obveznika s područja Zadarske županija u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik. Riječ je o nastavku edukacija zbog velikog broja upita koji se odnose na primjenu odredbi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa te zbog educiranja novih obveznika. Predsjednica povjerenstva, Nataša Novaković podsjetila je kako je novi zakon zahvatio velik broj novih obveznika.

"Odmah nakon donošenja Zakona smo krenuli u edukaciju. U Zadru smo bili prošle godine pa smo Zadar ostavili za kraj drugog kruga edukacije. Čini nam se da je to najbolji način zbog velikog broja upita. Sad više imovinske kartice nisu problem, a sada je nekako najveće težište na naknadama - odnosno što mogu i ne mogu primati, koje funkcije mogu i javne dužnosti mogu obavljati nakon završetka trenutne funkcije i slično"- rekla je Novaković

Zamjenik župana Šime Vicković rekao je kako su ovakve edukacije jako bitne da bi se izbjegle pogreške i kažnjavanja kao posljedica tih pogrešaka.