Grad Zadar stavio je na prethodno savjetovanje javnu nabave za sanaciju skakaonice na otvorenom kupalištu Kolovare. Betonska skakaonica izgrađena je 1957. godine, odgojivši brojne skakače u vodu te je postala simbol cijelog gradskog predjela i ekipe koja se uz nju okuplja. Tijekom proteklih desetljeća više je puta obnavljana, ali zbog utjecaja vremenskih nepogoda i soli ponovno je u stanju u kojemu je opasna za skače i kupače.

Skorim natječajem Grad, što je vidljivo iz prethodnog savjetovanja, planira potrošiti 820 tisuća kuna plus PDV (oko milijun kuna ukupno) za njezinu temeljitu rekonstrukciju.

Koliko će to stvarno iznosti, pokazat će ponude na natječaj.  Navodi se kako je riječ o armirano-betonskoj konstrukciji s temeljima na morskom dnu pored otvorenog morskog bazena i s kopnom je povezana također armiranobetonskim mostićem.

Postojeće stanje konstrukcije nalaže potpunu sanaciju prilaznog mostića, glavnog podesta skakaonice u zoni plime i oseke, dvaju nosivih stupova te tri betonska podesta na visini od 3, 5 i 10 metara.

U projektu sanacije dipl.ing.građ. Slobodana Lavrnića navedeni su svi postupci demontaže i obnove skakaonice. Nakon dovršetka radova na skakonicu će se vratiti postojeće cinčane ograde i penjalice, a eventualno uništene dijelove treba zamijeniti novima.

Rok završetka izvođenja ugovorenih radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao.