Stravičan slučaj silovanja maloljetnice iz okolice Zadra, koji u listopadu 2019. godine šokirao javnost i izazvao prosvjede "Pravda za djevojčice", ovog bi ljeta trebao dobiti epilog, barem onaj nepravomoćni.

- U odnosu na kazneni premet koji se vodi protiv šestorice okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv spolne slobode i dr. obavještavam Vas da je u navedenom predmetu dokazni postupak završen, svi okrivljenici su iznijeli svoje obrane, te je ročište radi iznošenja završnih govora stranaka zakazano za dane 25. i 26. srpnja 2022. godine, nakon čega će biti određen termin objave presude, doznajemo od Sandre Radanović, glasnogovornice Županijskog suda u Zadru, a ujedno i sutkinje koja vodi ovaj teški slučaj.

Zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve, ali i okrivljenika, nije dostupno više informacija o tijeku suđenja koje se više od godinu dana odvija iza zatvorenih vrata.

Podsjetimo, optužnicom podignutom u svibnju 2020. godine obuhvaćena su sedmorica mladića (2000., 2000, 2000., 2000., 1999., 2001. i 2003.), kojih se teretilo za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode. No ubrzo nakon početka suđenja jedan od optuženika poginuo je u stravičnom sudaru kraj Zadra, pa su na optuženičkoj klupi ostala njih šestorica.