Komunalni redari i policija postali su česti gosti u Petrčanima gdje zasad nepoznati počinitelji na neprimjeren način komuniciraju s Mjesnim odborom.

Sudeći prema iscrtanim prostačkim porukama na zidu platoa mjesnih događanja, sporna im je cesta koja prolazi uz more. Ona je ove godine nešto ranije postala jednosmjerna, točnije od 6. lipnja umjesto 1. srpnja jer turistička sezona odavno se razbuktala.

Uz prometnu gužvu na toj ulici kada je dvosmjerna, a uz nju se i parkira, autobus Liburnije ne može proći. Pretvaranje u jednosmjernu napravljeno je u suradnji s Odjelom za komunalne poslove iz kojeg su po nalogu redara piturali zid s porukom ljutnje. Bilo je to uoči sinoćnjeg koncerta. Međutim, pod velom noći, neki su nastavili s devastacijom. I najnovija vulgarna poruka je prebrisana.

U Petrčanima nema mira još od gradnje parapeta koji je nekima zaklanjao pogled prema Zapadu. Nema dugo da su ga neki bez dozvole i suglasnosti išarali svojim amblemima i simbolima. Iako je to dio lučke infrastrukture, Županijska lučka uprava to još nije dala vratiti u prvobitno stanje.