Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je stigao u Zadar kako bi ispunio obećanje ravnatelju HNK Zadar Renatu Švoriniću koji ga je prilikom nedavnog susreta pozvao na otvorenje Zadarskog kazališnog ljeta. Ovu priliku Jandroković je iskoristio i za susret sa županom Božidarom Longinom koji ga je izvijestio o brojnim projektima.

- Napravili smo presjek događanja u županiji, počevši od gospodarstva, odnosno sezone koja je izvanredna i za 4 posto bolja od rekordne 2019. godine. Brojke su odlične i nadam se da će takve ostati. Predsjednika Sabora upoznali smo i sa svim radovima, prvenstveno infrastrukturnim s EU sredstvima. Trenutno je u županiji aktivno 2,8 milijardi kuna projekata. Upoznali smo ga i s pripremljenim projektima koji čekaju potpis, a osvrnuli smo se i na projekte koje smo nedavno završili poput Grpašćaka i Cerovačkih špilja, istaknuo je Longin nakon sastanka na kojem su uz Jandrokovića i predstojnika njegovog ureda Tomislava Šimičevića, bili saborski zastupnici iz Zadra, Nikolina Baradić, Grozdana Perić i Rade Šimičević, zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić kao i županijski pročelnici.

Jadronković je bio zadovoljan onim što je čuo na sastanku.

- Impresioniran sam brojkama i načinom na koji se koriste EU sredstva za razvoj gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture, luka... Riječ je o promišljenim projektima od kojih će građani itekako imati koristi, istaknuo je Jandroković.

Jedna od tema sastanka bilo je i poskupljenje energenata na što je Jandroković rekao kako Vlada stvara uvjete kako bi smanjili te negativne efekte u krizi. Kao i župan, predsjednik Sabora je prilikom davanja izjava novinarima, kao i obitelji, izrazio sućut zbog iznenadnog gubitka fotoreportera Vedrana Sitnice. 

Nakon sastanka u Županiji uputio se na Sveučilište u Zadru gdje su ga rektorica Dijana Vican i prorektor Josip Faričić upoznali sa strateškim projektima i razvojem Sveučilišta.