Svaki radni dan, kao i svaku drugu subotu, radnici Strabaga u 7 sati, točno kao švicarski sat, pale strojeve na Bokanjcu i Novom Bokanjcu. Kako bi na vrijeme dovršili tu gradbenu cjelinu EU projekta aglomeracije, na gradilištu ostaju sve do 17 sati.

Tako će biti i u srpnju kada njihov građevinski kalendar obuhvaća ukupno 23 dionice u sljedećim ulicama: Davorina Trstenjaka, Put Vrela, Put Bunara, Željka Markovića, Grgura Budislavića, Poljana Jurja Dragišića, Alberta Hallera, Ulica Cerodole, Matekovića Brig, Cerodole, Studenac, Vrtlići, Ulica ispod Dvorina, Kuntrada. Na popisu je i glavna ulica na Novom Bokanjcu, Ulica Franje Fanceva, no riječ je samo o njezinom ograncima tako da zasad nema straha od zatvaranja te prometnice koja je ostavljena za kraj projekta. 

Kako se u kalendaru ne navode kućni brojevi, već oznake nejasne široj javnosti, pitali smo Odvodnju da nam dodatne pojasne obuhvat radova. No s obzirom na kompleksnog zahvata, to nije bilo moguće, ali iz Odvodnje su pozvali građane da im se slobodno direktno obrate kako bi ispitali hoće li se radovi odvijati baš ispred njih kućnog praga.

U nastavku prikaz ulica i vrste radova: