Gradski vijećnik Ante Rubeša upitao je na prošloj sjednici kako je moguće da se Zadrane ovršuje zbog minornih dugova bez prethodne opomene, obavijesti o pokretanju ovršnog postupka pa čak i bez rješenja o ovrsi.

- Kakve posljedice će imati ravnatelj Vodovoda koji nije ispoštovao zakonsku proceduru te jednu našu sugrađanku, a vjerujem da ih ima na desetke, oštetio za oko 3.500 kuna zbog duga od 80 kuna iz 2019. godine, o čemu dotična osoba nije ni na kakav način obaviještena pa se nije mogla ni žaliti ili platiti sporno dugovanje, što bi zasigurno učinila jer je sve račune nakon toga iz 2019. uredno podmirivala. Račun joj je ovršen u više navrata, pa čak i devizni, bez ikakve najave i opomene, mekad 500, nekad 300, nekad 200 kuna i tako unedogled, rekao je Rubeša.

Prethodna dva mjeseca je dobila odgovor iz Vodovoda kako nema nikakva dugovanja da bi joj prije desetak dana opet skinuli 200 kuna.

- Imam sve dokaze pa ih proslijedite ravnatelju jer mu se naša sugrađanka obraćala u par navrata, no nikakav suvisao odgovor ni rješenje nije dobila. Možda ravnatelj prema Vama ima više obzira jer je ipak postavljen po stranačkoj liniji tamo, a kao što vidimo i kroz ovaj slučaj nikako zato što je sposoban. Kako je moguće da na glavnicu od 80 kn duga dolaze troškovi javnog bilježnika i suda u iznosu od 3.500 kuna? Do kada će se naše sugrađane sustavno pljačkati na ovakve i slične načine?, pitao je Rubeša, a odgovor nije dobio.