Općinski sud u Zadru osudio je bivšeg načelnika Općine Vir na šest mjeseci zatvora uvjetno, zbog prijetnji smrću koje je uputio Henriju Radoviću u jednom zadarskom restoranu 2015. godine. Kazna zatvora neće se izvršiti ako Kapović u sljedeće tri godine ne počini drugo kazneno djelo.

Prema ovoj presudi, Kapović je 28. travnja 2015 godine oko 21.50 sati u zadarskom restoranu Niko prišao Henriju Radoviću koji je stajao za šankom i sa kojim je od ranije u sukobu, te ga je prvo počeo vrijeđati govoreći mu da je smeće nakon čega je u cilju da ga ustraši istome rekao "Neće ti pomoći ni mater ni obitelj, dobit ćeš batina, dug je život, ima vremena", a zatim kada je plaćao račun pred konobarom ponovio da će ga ubiti i da mu neće pomoći ni otac iz groba, da će mu platiti te da će mu polomiti noge.

Sukob između Kapovića i Radovića traje više od desetljeća, a tadašnji načelnik tvrdio je da mu Radović prijeti i terorizira goste njegovog kafića. Kapović je već bio pred sudom zbog slučaja iz 2012. godine, kada je na Viru debelim kabelom udarao po Radovićevom mercedesu.

Zbog pravomoćne presude iz 2018. godine za bespravnu gradnju prometnice Kapović se nije mogao kandidirati na prošlim lokalnim izborima.