Grad Zadar izvijestio je kako će se adulticidna dezinsekcija komaraca ULV metodom na području Grada Zadra provoditi od ponedjeljka 27. lipnja do četvrtak 30. lipnja 22.

Plavo osjenčena polja su mjesni odbori koji se rade u ranim jutarnjim satima od 3 do 6 sati, a tamno osjenčena polja oni koji će se obavljati u večernjim satima od 21 do 24 sata.

Tijekom izvođenja radova nije poželjno zadržavati se u blizini, a tijekom zamagljivanja potrebno je zatvoriti vrata i prozore. Također, skrećemo pozornost pčelarima da za vrijeme radova drže pčele zatvorene u košnicama.

S obzirom na situaciju u gradu a i radi kvalitetnijeg učinka kompletni tretmani kopnenog djela gradskih površina će se obavljati sa četiri ekipe. Razdoblje između dva osnovna tretmana će se kontinuirano pokrivati interventnim tretiranjima prema pozivu Zavoda za javno zdravstvo, gradske uprave i ostalih ovlaštenih osoba.

Ukoliko dođe do promjene plana zbog lošeg vremena ili tehničkih poteškoća mjesni odbori planirani za taj dan će se obaviti u prvom terminu nakon što se obavi kompletan tretman. Plan za otočne mjesne odbore će se dostaviti nakon što se obave radovi u samom gradu.