Godinu dana od kada je policija prijavila Košarkaški klub Zadar i dojučerašnjeg direktora kluba Željka Žilavca, jučer je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru trebalo početi suđenje zbog puštanja navijača u dvoranu Krešimira Ćosića prilikom osvajanja titule prvaka, a unatoč tome što je tada na snazi bila odluka Stožera civilne zaštite RH kojom je naloženo da se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Prvi datum rasprave bio je 3. lipnja, no suđenje je odgođeno jer, kako su nam rekli na sudu, do početka rasprave nisu zaprimili dokumentaciju koju su zatražili od ovlaštenog tužitelja.

Do druge odgode dovela je smjena direktora Žilavca. Raspravu nije bilo moguće održati jer Žilavec više nije predstavnik kluba, kojeg se tereti kao pravnu osobu, te od sada zastupa samo sebe, a iz Uprave kluba sudu nisu dostavili rješenje o imenovanju novog predstavnika. Sa suda su im stoga uputili zahtjev da imenuju "novu odgovornu osobu u pravnoj osobi" nakon čega će biti zakazana nova rasprava. Inače, do okončanja jučer objavljenog natječaja funkciju direktora kao vršitelj dužnost obnaša David Gunjević.