Gradskom vijećniku Damiru Biloglavu zasmetalo je nedavno gostovanje Rade Šerbedžije u Zadru. Iako je Zadar otvoren i tolerantan grad te rado prima različite izvođače, a ljude se može okarakterizirati kao kratkog pamćenja, oni nisu i kratke pameti, rekao je Biloglav.

- I Šerbedžija je dobrodošao, ima svoju publiku, nadam se da mu je prihod od ulaznica otišao što će mu povećati doživljaj. Ali koje su to njegove zasluge da mu još dodatno plaćamo 32 tisuće kuna?, pitao je Biloglav.

Gradonačelnik Dukić rekao je kako on također nije na istoj ideološkoj liniji sa Šerbedžijom, ali njegovu umjetničku vrijednost ne treba osporavati, od Prosjaka i sinova nadalje.

- Ne smijemo se dijeliti prema ideologiji, imamo pravo na svoje razmišljanje ali ne možemo zbog toga ukinuti neki program koji ima umjetničku vrijednost, rekao je Dukić.

Biloglav je na kraju spomenuo kako je problem nastao kad Šerbedžija 1991 napušta Hrvatsku, „vjerojatno jer se osjeća o ugrožen i promatrao je kako se ruši Hrvatska i naš grad iz Beograda".