Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s biogradskog područja kojeg se sumnjiči za prijetnju.

Njega se sumnjiči da je 19. lipnja oko 5 sati prilikom postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Biogradu, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te im upućivao ozbiljne prijetnje smrću. Kako neslužbeno doznajemo, rekao im je da će završiti kao trojica policajaca koja su ubijena u Pakoštanima davne 1995. godine.

Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostorije policije, a u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i prostorija koje koristi, te je od njega oduzeta jedna zračna puška koju nelegalno posjeduje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, protiv 41-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Zbog nelegalnog posjeda zračnog oružja, protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanu oružja građana.

Inače 41-godišnjak je priveden i početkom ovog mjeseca kada su ga policajci zatekli u noći kako uništava drvenu kućicu u Biogradu. Tada ih je također izvrijeđao.