U kratkom vremenskom razdoblju „pala" su dva slučaja navodnih silovanja na zadarskom području - prvo protiv Zadranina odbačeno je tek nakon što je prvotno proglašen krivim i odslužio dio kazne, a drugo je odbacilo sudsko vijeće prije početka postupka, jer je procijenilo da nema dokaza da je silovanje počinjeno.

Scenarij „silovanja" kao da je napisan za popularne pornografske stranice - djevojci je trebao prijevoz taksijem do apartmana, a kako nije imala novca pristala je najprije sjesti na prednje sjedište i oralno zadovoljiti vozača, a zatim nakon što je izašla ponovno ulazi na stražnje sjedalo, gdje mu pruža kompletnu uslugu. Na kraju joj je taksist, zadovoljan dobivenim, dao svoju vizit kartu i rekao da mu se javi izgubi li se ili joj bude potrebna pomoć.

Obrana je zastupala stav da do seksualnog odnosa između oštećenice i okrivljenika nije došlo bez pristanka žrtve, već sve okolnosti upućuju da je oštećenica svojevoljno pristala na seksualni odnos, očito stoga što nije imala novčanih sredstava za plaćanje taksi usluge za vožnju do svog apartmana u kojem je odsjela. To posebice ukazuje činjenica da je okrivljenik oštećenici koju je navodno silovao nakon što ju je prevezao do apartmana dao svoju vizit kartu.

- Iskaz oštećenice u dijelu u kojem ona navodi da bi postupanje okrivljenika prema njoj bilo lišeno njenog pristanka potpuno je nelogično. Naime, zašto bi se oštećenica nakon što joj je okrivljenik, koji je njoj potpuno nepoznata osoba dao do znanja da će vožnju, kad već nema novaca morati plati na drugi način, poslušno premjestila na prednje sjedište vozila umjesto da je napustila vozilo ili barem ostala u relativnoj sigurnosti zadnjeg sjedišta? Potpuno je nelogično da bi stvarna žrtva silovanja nakon što je ono dovršeno izišla iz vozila, da bi se potom na nagovor, a ne prijetnju silovatelja, vratila u vozilo, umjesto da se od silovatelja odnosno vozila brže bolje udalji, naveo je odvjetnik.

U svom iskazu žena je navela da je u drugu etapu spolnog odnosa stupila u zamjenu za vožnju do apartmana u kojem je odsjela, a vozač je iskoristio činjenicu da je ovisila o njemu u nepoznatom okruženju. Međutim, obrana je ukazala na činjenicu da je ona u sve ušla dobrovoljno, te da joj je vozač čak ustupio svoju vizitku i mobitel da nazove prijateljice.