Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja vojnih pilota u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Predsjednik Republike dodijelio je letački znak pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sedmoro vojnih pilota.

Letačke znakove pilota dobili su poručnik Domagoj Ištvanović, kadet Marino Bukvić, kadet Dominik Mikolčić, kadet Dominik Katavić, kadet Karlo Brus, kadetkinja Ivona Babić i vojnik Tony Pazman.

U svom obraćanju Predsjednik Republike rekao je vojnim pilotima da su oni nasljednici najhrabrijih među najhrabrijima. „Oni su bili najhrabriji jer su počinjali u nemogućim uvjetima u kojima je čudo bilo preživjeti. To znate, toga ste svjesni i tako ste odgajani. Po tome ste u Europi jedina kategorija, jedino jato letača, koji su prije trideset godina bili u životnoj pogibelji", naveo je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Zanimljivo je da je Ministarstvo obrane, koje inače izvještava o ovakvim događanjima, prešutjelo boravak predsjednika RH u Zemuniku, objavivši samo čestitku ministra Marija Banožića pilotima.
Nakon dugogodišnjih neulaganja i upitne budućnosti borbene komponente HRZ-a, nabavljamo nove višenamjenske borbene avione Rafale. Jedan je to od koraka zamjene stare istočne tehnike onom novijom, modernijom, zapadnom. Vaše kolege već lete helikopterima Kiowa Warrior i Black Hawk. Uz višenamjenske borbene avione Rafale to je smjer u kojem ova Vlada razvija i dalje će razvijati HRZ. I vas mlade pilotkinje i pilote čekaju novi moderni helikopteri i avioni Rafale. Vjerujem kako će i u budućim vremenima, u letenju na suvremenim zapadnim avionima i helikopterima, samo nebo biti granica vaših sposobnosti!, stoji u ministrovoj čestitki.

Uz predsjednika Milanovića pri dodjeli letačkih znakova pilota bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.