Albert Šarin ostaje na čelu Policijske postaje Biograd. Šarin je privremeno postavljen na to mjesto nakon odlaska Petra Strmote u Postaju pomorske i aerodromske policije, a sada je službeno izabran na mjesto načelnika kao najbolji od dvojice kandidata koja su konkurirala za to rukovodeće mjesto u PU zadarskoj.

Nakon što je prvi interni oglas poništen jer nitko nije postigao zadovoljavajuće rezultate na provedenom testiranju, kandidati su se očito bolje pripremili za novu rundu provjere znanja, sposobnosti i vještina.

U odluci, koju potpisuje ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ne navodi se tko je bio drugi kandidat koji je također prošao test.

- Albert Šarin ispunjava stručne uvjete radnog mjesta u pogledu stupnja obrazovanja osobnog policijskog zvanja te ostale propisane i objavljene uvjete, a na temelju rezultata provjere znanja. sposobnosti i vještina i rezultata provedenog razgovora (intervjua), ostvario je najbolji rezultat i najveći broj bodova, odnosno prvo mjesto na rang listi kandidata te se izabire za popunu slobodnog radnog mjesta premještajem, istaknuto je u rješenju o izboru.

Šarin će tako biti odgovoran za stanje sigurnosti na području površine 26190 hektara, koje uz Grad Biograd obuhvaća i općine Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Tkon i Pašman. 

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca imenovana su još tri nova načelnika postaja u PU zadarskoj - Roko Knez (PP Zadar), Mario Brzoja (PP Benkovac - Biograd) te Romano Landeka (Postaja pomorske i aerodromske policije).