Iako je od 1. lipnja napustio radno mjesto pročelnika Ureda gradonačelnika Zadra i otišao u Zagreb, Neven Klarin je od svog sada već bivšeg šefa dobio dva nadzorna mjesta.

Gradonačelnik Branko Dukić ispunio je želju svom dojučerašnjem pročelniku da ipak ostane u vezi s gradskom vlasti, te ga je imenovao za člana Nadzornog odbora Tržnice i tvrtke Eko. Klarin je u nadzoru Tržnice u kojem je predsjednik NO pročelnik Krešimira Karamarka, dok je u NO Eko d.o.o. zamijenio pročelnika Ivicu Katića. Dok je bio pročelnik, Neven Klarin nije bio član nadzornih odbora gradskih firmi.

U Tržnici će primati naknadu, dok u trgovačkom društvu Eko od početka nema naknade za nadzornike. No, to je manje važno s obzirom na to da će bivši gradski pročelnik sada imati plaću veću od gradonačelnika Zadra. Kao član Uprave tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila (TSŽV), tvrtke kćeri u 100-postotnom vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza, Klarin će imati 22 tisuće kuna neto plaću.

Prije dvije godine, ta je tvrtka zbog štednje ukinula treće mjesto u Upravi, sada ga vraća zapošljavanjem Nevena Klarina, dipl. ekonomista iz Zadra.