Najjeftiniju ponudu na natječaju za gradnju prometnica uz novo stambeno naselje na Vitrenjaku dao je zagrebački Strabag - 2,6 milijuna kuna bez PDV-a. Tvrtka koja u Zadru izvodi stotine milijuna kuna vrijedne poslove na gradnji kanalizacijskog sustava u projektu Aglomeracije, kao i obnove stare Tehničke škole, tako je dala ponudu ispod procjene vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, koja je bila navedena u natječaju Grada Zadra.

Uz Strabag javilo se još šest ponuđača, svi s ponudom većom od procjene. Najnižu sljedeću ponudu dao je Colas (2,89 milijuna), Lavčević, Ceste Zadarske županije i Vodoinstalacija svoje su ponude dali na oko 3,4 milijuna kuna, a najskuplji bi bio obrt Golemi s ponudom od 3,6 mlijuna kuna. Ako Strabagova ponuda bude ocijenjena valjanom, Povjerenstvo bi zbog cijene iznad procjene moglo odbaciti preostale kao nevažeće.

Uz stambeno naselje gradit će se nove prometnice koje će spojiti Ulicu Vladana Desnice sa sjevera i Trpimirovu obalu kod marine Borik na jugu. Investitor Real Value do sada je kroz tri izdanja rješenja platio preko 2 milijuna kuna komunalnog doprinosa, a izdat će mu se još jedno, tako da će se iz tih stavki moći financirati cijeli projekt.

Prve tri zgrade uz hotel President u visokom su stupnju dovršenosti, za sljedećih nekoliko počeli su zemljani radovi, a zadnje će se graditi dvije atraktivne zgrade nasuprot Yachtinga. Stanovi u tri prve zgrade odavno su rasprodani.