Iz zadarskog HSP-a odlučili su se putem priopćenja za medije komentirati situaciju u Košarkaškom klubu Zadar. Iako smo tražili potpisnika ovih redova, nismo dobili odgovor:

Doista su nevjerojatni postupci novog Nadzornog odbora KK Zadar u ovom kratkom mandatu.

Na samom početku (ne)zavisni Enio sa, kako on njih demokratski naziva, "svojim" ljudima svečano obećaje u hotelu Kolovare dati podršku novom Nadzornom odboru jer mu se sviđaju ideje istih. Ali, istine radi, nije zadovoljan načinom na koji su izabrani.

Isti taj Enio vrlo brzo s Antom Rubešom preuzima Nadzorni odbor osobno i prvim potezom inzistiraju na ostavci Brane Longina. Kojim povodom? Jer se usudio s govornice reći dotičnome da nema pojma o košarci. Eto, to mu je krimen.

Svađe u klubu, pritisak javnosti i sama atmosfera kumovale su rezultatima na kraju. Tražili su kredit, pa ga sami skidali, a sad ga evo opet traže.

Igrače su poslali na finale sa Cibonom bez zadnjih par plaća. Sazvali su presicu i prijavili klub DORH-u (op.a. nisu, već je DORH reagirao na njihove izjave za medije). Sam taj čin je i prije nego se pokazao neutemeljenim srozao reputaciju kluba za potencijalne investitore i ugled sveo na nulu.

Smjena Žilaveca i Ridla koji jedva da je i došao, je potpis koji je u sekundi oštetio klub masno jer se istima trebaju isplatiti otpremnine i/ili odštete ako dođe do sudskog spora. Revizija koja je angažirana iz Splita je višestruko skuplja nego ove iz Zadra. Pa svaka revizija je neovisna i garantira svojim pečatom s čeme ovi očito nisu upoznati. I sad bi mi trebali glasati za kredit koji su oni već dijelom dobrano potrošili.

Građani su tražili da se politika distancira od kluba. Prije su odlučivali predstavnici grada, a sad je klub u zagrljaju direktno šefova političkih opcija.

Tko bi se normalan i stručan pod ovakvim uvjetima koji trenutno vladaju u KK Zadru javio na ikakav natječaj tamo?

KK Zadar mora opstati, on je simbol ovoga grada, zašto mu pucate u čelo?

Pa tko je uopće nova osoba koja je imenovana v.d. direktorom? Samo naši ljudi, kakva demokracija. To je ono što se zamjeralo ovima koji su dosad odlučivali.

Jako, jako loše.

Sjaši Kurta da uzjaši Murta!