Mjesec i pol dana od završetka dražbe, objavljeno je ime kupca Hotela Pagus koji je prodan za 34,2 milijuna kuna.

Ovu ponudu, neznatno veću od početne cijene za nadmetanje, priložio je prvi razlučni vjerovnik Esco Energy koji je svega desetak dana nakon završetka dražbe pripojen drugoj tvrtki, Rudan iz Žminja. Kao pravni sljedbenici, oni su preuzeli i tražbine. Kako su one duplo veće od postignute cijene, rješenjem o dosudi Trgovačkog suda u Varaždinu oslobođeni su polaganja kupovnine.

Drugih ponuda na javnoj dražbi nije bilo. Podsjetimo, riječ je o nastavku unovčenja imovine stečajnog dužnika, varaždinske tvrtke Coning koju je svojedobno osnovao bivši ministar Radimir Čaćić. Prodaja je zaustavljena prije dvije godine kada je zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa naručen novi parcelacijski elaborat i proveden upis pomorskog dobra u zemljišnoj knjizi. Iz ukupne površine nekretnine na Pagu tada je izdvojen dio koji predstavlja pomorsko dobro, odnosno uređena plaža površine 3.803 m2.

Hotel Pagus zauzima površinu 2887 m2, a u nekretninu ulazi i okolno dvorište od 3527 m2 i kamenjar od 2574 m2. Preostaje vidjeti što će s ovim hotelskim kompleksom učiniti novi vlasnik, čija primarna djelatnost nisu nekretnine, već energetske obnove.