Unatoč kamerama, službama kojih nije ni za lijek, vrijeme dostave u pješačkoj zoni grada za neke je dopušteno na četiri upaljena žmigavca.

Prvi dokaz tome snimljen je 9:30 sati. Za Roto po običaju ne važe propisi gradske vlasti, a prijave se, prema prijašnjim informacijama iz gradske uprave, za njih gomilaju. Vozilo s upaljenim motorom, da se prolaznicima bolje dimi a kabina hladi, čeka tko će preuzeti robu u novom ugostiteljskom objektu s povećom terasom u Ulici braće Vranjanina.

Nije jedini. U 10 sati snimljeno je drugo vozilo dostave koje je promijenilo lokaciju s ulaza na Trg na Kalelargi. Dostava je, da se ne zaboravi, dopuštena do 9 sati.
Međutim, kamion Rota vozika se po Kalelargi kako ga kupci pića čekaju.

U Gradu Zadru nisu suživjela električna kolica kao što je to u ostalim gradovima s kamenom povijesnom jezgrom. U Zadru je Trg i dalje najveća parkiralište, a Kalelarga prometnica u vremenu kada je dostava dopuštena u pješačkoj zoni Grada.

Jedino su se Hrvatske pošte prilagodile trendovima. Pošta se raznosi biciklom. Nije im lako. Užeglo je od ranog jutra, a uniformu treba imati. Da je bilo vidjeti i druge u uniformama koje trebaju nadzirati i kažnjavati one koji ne poštuju odluku o dostavi.