Svega osam dana, do 24. lipnja trajat će javni uvid za stavljanja van snage plana (DPU) kojeg je izradio projektni ured Nikole Bašića te prijedlog izmjena novog plana (UPU) kojeg potpisuje D&Z u vlasništvu Zdravka Livakovića za područje sportsko - rekreativne zone Višnjika.

Od odluke Gradskog vijeća do izbacivanja Urbanističkog plana potrajale su gotovo dvije godine, a direktor SC Višnjik Denis Karlović bio je taj koji je posljednjih par mjeseci tražio odgovor na pitanje kad će, kad će... u gradskoj upravi. Oni su prošlog mjeseca izbacili pet planova za koje je odluka o izradi donesena 2020., a predloženi UPU Višnjika je šesti koji bi ove godine trebao opet doći pred vijećnike.

A baš za taj plan, investitori čekaju. U Turisthotelu smo dobili potvrdu kako oni nakon tri godine čekanja neće odustati od uređenja bivše menze u restoran s muzejom košarke u prizemlju.

Sasvim je izvjesna investicija u gradnju montažne rukometne dvorane na mjestu sadašnjeg igrališta.

Najveća promjena predložena je u izmjeni lokacije hotela. Ona više neće biti predviđena na mjestu koje je pretvoreno u veliko dječje igralište nego na parkiralištu, sjeverno od dvorane Krešimira Ćosića. Tu je prema Bašićevom planu bila predviđena poslovna zgrada koja nestaje zajedno s Detaljnim planom izrađenim zbog gradnje bazena i dvorane na prostoru Banine.