Nakon što su im vijećnici Većine svojim amandmanima napravili poremećaj u Gradskom proračunu za 2022. godinu, u gradskoj upravi po treći put pribjegavaju preraspodjeli novca u ukupnom iznosu od skoro milijun kuna.

Ured Gradonačelnika uzeo je još 250 tisuća kuna za troškove organizacije manifestacija. Kojih, to će pitati vijećnici. Kao i koje to umjetnine ponovno kupuje Odjel za kulturu kojeg vodi pročelnica Dina Bušić za 230 tisuća kuna. Pod stavkom Opremanje Providurova palača i Centar za mlade, ona je tražila i dobila još 55 tisuća kuna za organizaciju svečanog otvaranja Providurove ili Centra za mlade.

Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo dodao je „SC Višnjik" za troškove projekta solarnih panela još 200 tisuća kuna. Odjel za financije dobio je suglasnost da se na račun „Materijalni rashodi" i to za troškove ostalih usluge, poveća za 140.000 kuna.

Sve to će se izvesti tako što se stvorio "višak" planiranog novca tako što će se smanjiti sufinanciranje autobusne karte učenicima srednjih škola u iznosu od 245.000, uskrsnice za 22. tisuće kuna, te za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti u iznosu od 320.000 kuna, jednokratna pomoć dugotrajno nezaposlenim osobama u iznosu od 188.000,00 kuna, a našlo se i 100 tisuća kuna pod stavkom unaprjeđenje komunalne i društvene infrastrukture na otocima.

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku navodi se kako će Gradonačelnik o izvršenoj preraspodjeli izvijestiti Gradsko vijeće u polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna za 2022. godinu.