Nadležni u gradskoj upravi ispravljaju dugogodišnji propust na Branimirovoj obali te su nadopunili plan upravljanja pomorskim dobrom u 2022. godini s ugostiteljskom terasom caffe bara Branimir. Dio na kojem se ona nalazila, budući da je skinuta nakon što je građevinska inspekcija zaustavila radove na njezinoj modernizaciji, Grad Zadar je do sada tretirao kao javnu površinu.

Granica lučkog područja nalazi se uz sam rub obale. Kako Država, odnosno nadležno ministarstvo, još nije odobrilo prijedlog izmjena granica pomorskog dobra upućen davne 2016. godine za područje Jazina, u tom slučaju je zakonom utvrđeno pomorsko dobro je šest metara od obalne crte.

Vijeće za koncesijska odobrenja na pomorskom dobru, kojeg vodi pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, sada je službeno u taj godišnji plan uvrstilo pripadajuća terasa objekta površine 78 m2 na dijelu k.č.br. 9359/1 i br. 9360 k.o. Zadar. Iznos koncesije je 440 kuna po metru četvornom koncesionirane površine. Turisthotel kao vlasnik dijela tog objekta u kojem je građevinska inspekcija prekinula radove na preuređenju zbog sporne terase, sada može dobiti koncesiju.

Prije toga su za dopunu plana dobili suglasnost Zadarske županije koja je ustvrdila da tamo ne planiraju koncesiju, a ne planiraju je jer nisu utvrđene granice pomorskog dobra, pojasnio je pročelnik Krešimir Laštro.

Ovako je područje plaže ispod Gredelja lani izgledalo

Isto Vijeće nadopunilo je svoj plan na dijelu pomorskog dobra - obali plaže uz nekadašnje odmaralište Gredelj, položenog na k.č. 2307/1 k.o. Diklo. Tamo će netko postaviti 12 sklopivih suncobrana od trstike.

Tako će to biti hlad trstike umjesto borova koji su prije godinu dana posječeni uz „blagoslov" jer se radi o opasnosti i privatnoj površini uz more, kako su to tumačili nadležni.