Uz hotel Iadera, koji je dosad jedini imao pet zvjezdica, u tu najvišu kategoriju kvalitete smještaja i usluga ovih je dana ušao Family Hotel Diadora. Novodizajnirani i obnovljeni Falkensteinerov objekt svoja vrata u Punta Skali otvara iduće srijede.

Otmar Michaeler, direktor i suvlasnik kompanije Falkensteiner Michaeler Tourism Group, najavio je danas na susretu s novinarima u Zagrebu kako u narednom razdoblju svoj portfelj u potpunosti kani prebaciti na kvalitetu s 5 zvjezdica.

- I ova pandemija pokazala nam je da je više nego ikada kvaliteta važnija od kvantitete, i da su gosti to spremni platiti. Zato smo dodatno uvjereni da je ulaganje u kvalitetu budućnost hrvatskog turizma i budućnost naše kompanije. Hrvatska već ima luksuzan resurs, prirodu koja nam je dana, a mi je planiramo maksimalno očuvati u našim projektima kroz politiku održivog poslovanja i razvoja, poručio je za medije Michaeler najavljujući novi investicijski ciklus vrijedan između 250 i 300 milijuna eura na području Zadra i otoka Krka.

Najveće ulaganje, procijenjeno na oko 150 milijuna eura, upravo je predviđeno u zadarskom resortu Punta Skala. Na osnovu izmjena Urbanističkog plana uređenja, sljedeće bi godine tamo trebao biti otvoren niz luksuznih vila s pogledom na more, Falkensteiner Punta Skala Villas. Iza njih nalazit će se Falkensteiner Diadora Dependencies kojeg će činiti 40 servisiranih apartmana prema projektu arhitektonskog studija Atelier Heiss Architekten Vienna. Prema najavi iz Falkensteinera, apartmani će biti spremni za goste na ljeto 2024. godine. Veliko ulaganje planiraju i na Boriku gdje žele izgraditi urbano zeleno naselje s apartmanima.