U Liburniji bi od idućeg mjeseca plaće trebala biti veće za 10 posto, a vozačima će se uz to povećati koeficijent na 1.9.. Dogovor je to danas postignut u Gradu Zadru kao većinskom vlasniku tog prijevozničkog poduzeća.

Uvjet za izmjene Kolektivnog ugovora, za razdoblje od iduća tri mjeseca, je kredit u iznosu od 10 milijuna kuna za koji je na prošlom Gradskom vijeću uskraćena suglasnost Liburniji. Doznalo se to od sindikalista na novinarski upit.

Suglasnost za kredit neće biti sporna na sjednici Gradskog vijeća 21. lipnja, budući da je Enio Meštrović u ime svojih sedmero vijećnika tome javno dao potporu.

Na pregovorima u Gradu Zadru bili su predstavnici dva sindikata prometa koji imaju svoju podružnicu u Liburniji. Pregovore koji, kako je kazao, dugo traju i bit će nastavljeni u rujnu, predvodio je Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

On je spomenuo kako će uz povećanje boda na 35 kuna te koeficijentima ostala materijalna prava iz Kolektivnog ugovora biti dogovorena s upravom Liburnije. Novosel je spomenuo uvažavanje svih problema Liburnije, među ostalim i trošak oko nabavke autobusa. Jedan od razloga povećanja plaća je i inflacija od 10 posto koja je pojela vrijednost dosadašnjih.

U pregovorima je sudjelovao javnosti poznat sindikalni povjerenik Marin Sikirić kazavši kako je direktor Edvin Šimunov kazao kako se očekuje rast prihoda. Plaća vozačima, prema riječima Sikirića, postignutim sporazumom bit će veća za 600 kuna.