Retail centar koji se gradi na mjestu nekadašnjeg azila za pse na Žmirićima neće biti jedini takav u Zadru! Direktor grupacije Supernova Markus Pinggera nedavno je u Poslovnom dnevniku, komentirajući otvaranje obnovljenog Centra Kaptol, najavio kako će jedna od dvije kapitalne investicije koje će se realizirati do proljeća sljedeće godine, biti retail park pored postojećeg centra Supernova u Zadru.

- Tržište je u Hrvatskoj po pitanju velikih trgovačkih centara prezasićeno, tu nema puno prostora za otvaranje novih. Što se tiče manjih hrvatskih gradova, onih do 30.000 stanovnika, tamo vidimo priliku za retail parkove koji okupljaju manji broj trgovina od kojih svaka ima vlastiti ulaz i brz pristup parkingu što ih čini iznimno praktičnim za obavljanje svakodnevne kupovine te su samim time idealna opcija za povećanje atraktivnosti lokacija. Također, retail parkovi zahtijevaju manja ulaganja investitora, a samim time nude i jeftiniji prostor za zakupce, rekao je Pinggera za Poslovni dnevnik.

Zadar je doduše sredina s više od 30.000 stanovnika, ali se očigledno uklapa u viziju razvoja trgovine Supernove, a i drugog investitora sa Žmirića, BMP Asseta.
Za sada nije najavljena točna pozicija budućeg centra, no u katastru je vidljivo da je Supernova vlasnica čestice između postojećeg centra i Bauhausa. Iza i ispod Supernove vlasnici čestica su privatne osobe pa se čini da je baš ta lokacija na semaforu određena za retail trgovine. Kako to izgleda u praksi znaju oni koji su vidjeli Supernovin retail centar na izlazu iz Šibenika.

Austrijska Supernova grupa investirala je više od 500 milijuna eura u biznis trgovačkih centra u devet gradova u Hrvatskoj.