Iz PU zadarske izvijestili su javnost o tri slučaja sa zadarskih prometnica.

Jučer, 7. lipnja u 20:25 sati, 54-godišnjak je izazvao prometnu nesreću na području auto-kampa u Šimunima na Pagu. Upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i stanja kolnika, udara u dio mobilne kućice i parkirani automobil koje oštećuje. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 30 tisuća kuna.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača, utvrđena je koncentracija alkohola od 2,52 g/kg te je smješten u službene prostorije do otrježnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran. Putnik u navedenom automobilu je lakše tjelesno ozlijeđen.

Sinoć oko 21 sat, na području Gornjeg Karina zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola 0,75 g/kg.

Vozač je uhićen, riječ je o recidivistu u činjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je danas uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Noćas, oko 01.30 sati također na području Gornjeg Karina, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg, a koji je posjedovao PVC vrećicu u kojoj se nalazila manja količina (0,4 grama) marihuane te tri tablete nepoznatog kemijskog sastava, koje su poslane na vještačenje.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti cestovnog prometa te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.