Potkraj prošlog tjedan počeli su radovi u Dražanici, a građani koji tamo stanuju pitali su putem našeg portala, što nam se to radi.

Veliki EU projekt aglomeracije  - bilo je za pretpostaviti, ali Zadrani o tome ništa ne znaju i onda pitaju i žale se medijima.

Srećom da je direktor Odvodnje Grgo Peronja dostupan i susretljiv u davanju informacija koje bi građani Zadra trebali dobivati, a znamo i da traže iz gradske uprave.

I tako smo doznali da na Boriku i Mocirama, kako god se administrativno zvala ta područja, neće biti mira ovog ljeta. Ali bit će prašine.

Radovi su počeli kod crpne stanice u dnu uvale Dražanica i nastavljaju se Sutomiškom ulicom da bi se probilo od Puta Dikla, a da bi na jesen mogli raditi na području Mocira, navodi direktor Odvodnje.

Pa ste 1. lipnja počeli s radovima?

- Takav je bio dinamički plan kojeg nam je dao izvođač radova - Ludwig Pfeifer. Bilo je pitanje hoćemo li prvo tu ili Ulici Antuna Gustava Matoša, kaže nam direktor Odvodnje. Ta bi glavna ulica na Puntamici bila i ranije gotova da se Vodovod nije sjetio izmjene svojih cijevi nakon što su kanalizacijske bile postavljene.

Završetkom nastave u školi Šimuna Kožičića Benje i Voštarnica i zatvaranjem vrtića Latica, radovi će se odvijati na ulicama oko tih objekata.

Nema veze što od 1. srpnja stupa na snagu zabrana građevinskih radova u tzv. turističkim dijelovima grada, osim u iznimnim slučajevima, a kanalizacija u 3. desetljeću 21. stoljeća, to doista i jeste.

Dobra je vijest za stanovnike turističkog predjela Diklo, da će se dio Krešimirove obale, raskopane od prošle jeseni, idućeg tjedna asfaltirati. I još par ulica će se završiti do 15. lipnja, nakon čega bi se građevinari trebali povući iz Dikla.