Policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na zadarskim cestama te zabilježila sveukupno 118 prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja kontrole prometa alkotestirana su 224 vozača, od kojih je 16 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 35-godišnji vozač kojeg je policija zatekla u nedjelju, 5. lipnja u 18 sati u Gračacu kako upravlja automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,98 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tijekom vikenda sankcionirana su i 22 vozača zbog prekoračenja brzine, 10 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji, 2 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava, 4 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije te 67 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno ukupno 19 vozača i 4 vozila.

Tijekom vikenda dogodilo se 17 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže te je jedna osoba lakše ozlijeđena.