Turistička sezona se bliži, a zbog radova na aglomeraciji zatvorena je cesta na ulazu u Bokanjac, koja među ostalim vodi prema Pagu i Ražancu. Kad će završiti radovi na toj dionici ulice Put Vrela, pitali smo direktora Odvodnje Grgu Peronju i doznali kako će cesta biti otvorena najkasnije 30. lipnja.

- Radovi idu prema planu, glavni kolektor i cijevi su spojeni, sada se rade slojevi - nasipanje, tamponiranje i slično, izvijestio nas je Peronja o stanju na gradilištu kojeg vodi Strabag koji je gradilišnu ogradu iskoristio za postavljanje oglasa za zapošljavanje.

Otkako su njihovi strojevi početkom travnja prešli na tu stranu raskrižja ulica, skretanje iz Ulice Franje Fanceva moguće je jedino u smjeru centra grada.


No semafor radi kao da radovi ne postoji. Tako dolazi do novog apsurda na zadarskim prometnicama - pojedini vozači čekaju na zeleno svjetlo, dok drugi, koji su u većini, prolaze kroz crveno jer su shvatili kako nema potrebe za zaustavljanjem. No u zadarskoj policiji tvrde kako su semafor ostavili namjerno i to zbog ostalih sudionika u prometu, odnosno pješaka, te prometa iz smjera trgovine.