Koronavirus i dalje zagorčava život Zadranima, pogotovo ako trebaju liječničku pomoć zbog bilo kojeg drugog razloga, pokazuje slučaj Zadranke koja nam je opisala svoje iskustvo ovog vikenda.

- Baka, djed i teta mi boluje od koronavirusa i kako se osjećala dobro izašla je navečer, bez ikakvog kontakta s ljudima, u svom dvorištu, vani da izvede psa i zalije vrt, no pala je i razbila koljeno. Djed, koji je također zaražen, dovezao ju je u bolnicu na COVID odjel, gdje su je uputili telefonski da joj snime koljeno jer iz hitne nisu imali vozila i nisu mogli doći po nju jer je zaražena.

Došla je u bolnicu oko 21:30 gdje su su je sa covid odjela poslali doma bez ikakvog pregleda i rekli joj da na odjelu nema doktora koji može obavit pregled da na to stavi led i da se vrati ujutro, prepričala je Zadranka.

Bolje sreće nije bila ni jutros, kada je ponovno došla na odjel kako bi napokon dobila pomoć.

- Jutros oko 9 sati opet dolazi na COVID odjel, gdje su je ostavili u šatoru na suncu bez hrane i vode, s jednim ventilatorom da čeka doktora. Kada bi pitala nekoga rekli bi da će doći netko, „doktor ne može", „jeste li svjesni da se rendgen nakon vas ne smije koristiti 2 sata", „jeste li svjesni da se doktor treba navlačit u zaštitno odijelo da vas pregleda", itd.

Zaprimljena je oko 14:30, a u međuvremenu joj je i došlo loše od vrućine i žeđi. Zamotavaju joj nogu u gips nakon pet i pol sati čekanja i govore joj da će joj moći snimiti nogu tek nakon što izađe iz izolacije, jer oni ne mogu čistiti rendgen za njom, navodi Zadranka, pitajući se je li potrebna pomoć i ovakvim bolesnicima, ili su oni za sustav „šugavi".