Policijski službenici za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju Policijske uprave zadarske, jučer u OŠ Stjepana Radića Bibinje uveli najmlađe u svijet prometa nakon čega je slijedila edukativno scenska izvedba „Znakovi za najmanje" u izvedbi kazališta „Smješko". 

U toj predstavi djeci se na jednostavan način, kroz interakciju i zanimljive situacije, ističe važnost pravilnog ponašanja u prometu. Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet i na raskrižju djecu upoznaje sa svojim prijateljem - dječakom Sebastijanom, prometnim znakovima i pokazuje im kako oni pomažu djeci.

Preventivna akcija „Poštujte naše znakove" prepoznatljiva je i dokazano učinkovita akcija, u sklopu koje Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s partnerima, sukladno smjernicama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa kontinuirano provodi niz preventivnih i edukativnih aktivnosti s ciljem razvijanja dječje svijesti o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa, ali i senzibilizaciji šire javnosti na važnost zaštite djece u prometu.

Djeca su sudjelovala u šarenom prometnom poligonu u Sportskoj dvorani škole, u sklopu JUMICAR programa prometne kulture za najmlađe, koji program je posebno oduševila sve učenike jer su imali priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih. Samostalno vozeći prilagođene autiće kroz prometni poligon, djeca su imala priliku uočiti poteškoće iz perspektive vozača, a sve u svrhu da postanu što bolji pješaci.

Policijski službenici asistirali su i nadzirali edukaciju o prometu te održali radionicu "Policajac - prijatelj pomagač" i naučili djecu da im se u svakom trenutku mogu obratiti.

Po završetku programa, djeca su dobila prigodne poklone zbog aktivnog sudjelovanja u programu prometne kulture.

Potporu ovim aktivnostima pružila je Zadarska županija, Općina Bibinje i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

U okviru akcije učenici su mogli razgledati policijsko vozilo sa oznakama policije, policijsko vozilo „presretač", te policijski motor u kojim aktivnostima su sudjelovali policijski službenici Odjela za promet Službe policije Policijske uprave zadarske, policijski službenici Policijske postaje Zadar te policijski službenici Postaje prometne policije Zadar.

Najmlađi učenici koji nisu sudjelovali u vožnji na poligonu, svoje novostečeno znanje o pravilima ponašanja u prometu prikazali su svojim likovnim radovima koje su na kraju događanja u znak zahvale predali policijskim službenicima.