Nakon što su prošlog tjedna dobili dozvolu Ministarstva zdravlja, na trećem katu Poliklinike otvorena je međunarodna poliklinika Marin Med.

Tim povodom danas je održan prigodni domjenak na kojem je bila većina šefova odjela na čelu s pomoćnikom ravnatelja dr. Antom Tolićem. Direktor Marin Meda, dr. Rikard Lenz, istaknuo je kako je u Zadru otvorena prva poslovna jedinica izvan Dubrovnika. 

- Prepoznali smo potencijal kruzing industrije i luke Gaženica, kazao je dr. Lenz, preporučivši uzvanicima voditelja dr. Damira Kasapa. On je danas navršio 50. godina, pa je u opuštenoj atmosferi primijetio kako je za dar dobio polikliniku. U zbilji ona će, prema riječima dr. Kasapa, olakšati Bolnici pritisak stranih gostiju i ostaviti više vremena i prostora na HBP za domaće pacijente.

Oni su prošle jeseni iznajmili prostor od zadarske bolnice s kojom ostaju u partnerskim odnosima, kao što je to slučaj u Dubrovniku iz kojeg se Marin Med počeo širiti. Zdravstvene usluge koje neće moći sami pružiti, dat će im bolničke službe po komercijalnim cijenama.

Iako je šef radiologije, dr. Damir Kasap napustio ove godine bolnicu nakon što je sklopio ugovor s vlasnicima Marin Meda i postao njihov menadžer za Zadar, nova poliklinika nije kadrovski oštetila Bolnicu. Prešla je jedna medicinska sestra i jedna osoba iz administracije.

- Nas je devetero zaposlenih. Tri medicinske sestre, četiri osobe u administraciji te anesteziologinja dr. Zorica Špika Binek. Ona je bila zaposlena u Bolnici, ali sada je povratnica iz Njemačke. Iako su primarni posao poliklinike Marin Med putnici i posada s kruzera, oni će biti otvoreni i za ostale građane u dijelu usluga koje im može pružiti naša ambulanta i po cijenama koje će biti kao i u drugim privatnim praksama, rekao nam je dr. Kasap.

Marin Med će imati i ambulantu za bol.