U Ulici bana Josipa Jelačića koja je polugradilište, pauk služba Obale i lučica je jako aktivna.

I dok je jedan kolnički trak ograđen zbog zahtjeva EVN koji ugrađuje plinsku mrežu i to na mjesec dana, drugi kolnik i trotoar su pod strogom kontrolom prometnih službi, a očito je da su auti na tom dijelu Voštarnice ostali bez pristupa uobičajenim parkirnim mjestima kod bivšeg hotela Iž.

Nadležne službe jako su brižni pa u gradu raskopanih ulica traže zaštitu za pješake koje zapravo nitko ne štiti niti ograničava. Tako je bilo na gradilištu Tuđmanove i svim gradilištima raskopanih ulica s otvorenim kanalima u koje nikako da se polože kanalizacijske cijevi.

Građani plaćaju ceh tog nereda i nekoordiniranosti posla od strane gradske uprave, odnosno loših nadzornih službi koje bi morale uvjetovati organizaciju gradilišta i posebnu regulaciju te na kraju policije koja bi trebala štititi sigurnost svih građana.

Kao što su se sa širokog trotoara Kaljske ulice i dok je bila zatvorena za promet prema Tuđmanovoj dizala auta, tako je pauk sinoć na čuđenje sugrađana koji su nam poslali foto-zapis, kaznio i odnio prvo od više parkiranih auta na nogostupu.

Kriterij je nedovoljno mjesta ostavljenig prolaznicima na, srećom, propisno širokim pješačkim stazama u odnosu na one minijature koje je Grad Zadar radio u Ulici Hrvoja Ćustića.

"Molimo građane za razumijavanje i strpljenje", tako napišu na kraju obavijesti o privremenoj regulaciji prometa iz gradske uprave. Iste one koja posljednjih 20 godina priča o javnoj garaži, smanjuje parkirna mjesta i ne stvara nova. A ona koja se koriste na Ravnicama, drži u potpunom neredu i opasnosti za vozila. Nema veze što je tamo sjedište pauka, a prometni redari obračunavaju svoj dio "harača".