Na ponovljeni natječaj za kupnju sedam automobila za potrebe Grada Zadra pristigla je samo jedna ponuda istog ponuđača, PBZ-leasing. Prvi natječaj poništen je nakon što je tijekom otvaranja utvrđeno da nisu ispunjeni svi uvjeti, i to provjera izvornosti uveza ponude, provjera cjelovitosti uveza ponude i provjera cjelovitosti ponude. Kako formalno nisu zadovoljeni svi parametri natječaja, iako je visina ponude (753 tisuće kuna) bila manja od procijenjene vrijednosti (800 tisuća), natječaj je morao biti poništen.

I u drugom krugu natječaja javila se ista financijska tvrtka, koja je ovog puta za isti broj automobila zatražila nešto niži iznos, 723.427 kuna. Podsjetimo, radi se o šest novih i nekorištenih vozila s godinom proizvodnje 2021./2022. te jednom korištenom vozilu s godinom proizvodnje 2021. ili 2022. i s prijeđenim kilometrima maksimalno do 30.000 km, koje će Grad otplaćivati putem operativnog leasinga tijekom 48 mjeseci. Svi automobili su benzinci, a najjači od njih mora imati automatski mjenjač i motor snage do 140 kW. Razina opreme je uobičajena za pojedine kategorije, te uključuje zračne jastuke, ESP, ABS, klima uređaj, električne podizače prozora, u nekim slučajevima i parking senzore.

S obzirom na uočene nedostatke u prvom krugu, za pretpostaviti je da će u ovom ponuda biti cjelovita te da će gradski dužnosnici i službenici napokon sjesti u svoja službena vozila.