Iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića dobili smo informaciju o tome kome su dodijeljeni kadrovski stanovi. Gradonačelnik na to ima autonomno pravo, a većinu od 12 tzv. kadrovskih stanova koje korisnici imaju pravo otkupiti po tržišnim cijenama, dodijelili su Dukićevi prethodnici.

Iz popisa kojeg smo dobili, jedini korisnik imenom i prezimenom nije povezan za stan koji je dodijeljen KK Zadar.

Također niti jedan stan nije dodijeljen Arheološkom muzeju, što nam je potvrdio aktualni ravnatelj. Međutim, nadležni iz gradske uprave iskrivljuju činjenice za javnost. Taj stan više nema veze s kadrovskim potrebama Arheološkog muzeja.

Dobili smo isto obrazloženje kao i lani o tome "da je bivši ravnatelj prof. dr. Smiljan Gluščević kadar od osobitog značaja za razvoj kulture i znanstvenog djelovanja na području Zadra"

Za razliku od policajaca te bivšeg pročelnika Radovana Dunatova koji su umirovljenjem, a više zbog pritiska javnosti izgubili pravo na tzv. kadrovski stan, Gluščević je, prema nepotpisanim riječima iz gradske uprave, i dalje bitan član znanstvene zajednice kojoj jedinica lokalne samouprave pridaje posebnu pozornost.

- Osobito imajući u vidu da se radi o jednom od naših najznačajnijih podvodnih istraživača, koji se i danas aktivno bavi arheološkim istraživanjem, a sve u svrhu daljnjeg kulturnog i znanstvenog napretka zajednice, navodi se u odgovoru za vitalnog arheologa koji radi za firmu čiji je osnivač Renata Peroš.

I istina dobiva sve najznačajnije arheološka istraživanja, uključujući EU projekt obnove rive.

Iz informacije koju smo dobili iz Ureda gradonačelnika, navodi se da je Grad Zadar sklopio ugovore s najmoprimcem. Valjda su gradonačelnici potpisivali te ugovore u ime Grada Zadra kao vlasnika stanova. U odgovoru na novinarski upit, dobili smo imena i prezimena onih koji su najmu kadrovskih stanova.

Ugovori o najmu stanova za troje djelatnika Opće bolnice Zadar, dr. med. Ivan Bačić, dr. med. Ivan Marić i Majda Ćurković, za dvoje djelatnika MUP - Policijske uprave zadarske: Ljiljana Bulić i Mile Kovač, te djelatnike Sveučilišta u Zadru, Emil Hilje i Jozo Rogošić.

Ugovor o najmu stana sklopljen je s trenerom JK Uskok, Karlom Krpeljevićem koji je odavno iz Splita došao u Zadar. Stanove su u najam dobili i član Kuglačkog kluba Zadar, Luka Ukalović te član Hrvatskog boćarskog saveza, Gojko Barišić. Tu je i ugovor o najmu stana s KK Zadrom bez imena te ugovor o najmu stana s dr. sc. Smiljanom Gluščevićem.

Za razliku od nedavno objavljene informacije u Zadarskom listu, u ovoj koja je stigla na adresu našeg portala, stan u kojem je Gluščević ne vodi se pod Arheološki muzej.

Lani je bilo 11 kadrovskih stanova pa se pretpostavlja da je Dukić jedan dodijelio KK Zadar. U početku je to bio stan iz kojeg je izašao Dunatov koji je prvo trebao biti za trojicu košarkaša juniora, a onda se gradonačelnik Dukić predomislio i dao ga za stanovanje obitelji s osmero djece iz kategorije socijale.