Šime Erlić je među desetero kandidata za novo Predsjedništvo HDZ-a koje će birati na Općem saboru 11. lipnja u Zagrebu. Predsjednik zadarskog HDZ-a i državni tajnik skupa sa županom Blaženkom Bobanom zastupat će interese Dalmacije u novom vodstvu stranke, objavio je Novi list.

U prošlom sazivu je od zadarskih kadrova član Predsjedništva bio župan Božidar Longin, a jedan od potpredsjednika Josip Bilaver.

Šime Erlić tim će postati prvo političko ime Zadra s obzirom na to da je HDZ najveća stranka.

- To znači da se vodstvo stranka pomlađuje. U Predsjedništvo ulaze oni koji kao Šime nisu bili u najvišim stranačkim tijelima. Mi smo zadovoljni jer se radi o mlađoj osobi, vrlo kvalitetnoj koja se već dokazala i dokazuje se u svom poslu. Svakom dobronamjernom ne samo članu HDZ-a, već i građanima koji nemaju veze sa strankom, to je dobra vijest jer će Šime Erlić znati zastupati zadarske interese u vodstvu HDZ-a koji je na vlasti u Državi, komentirao je Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

Kalmeta je bio 15 godina jedan od potpredsjednika HDZ-a kojeg vodi Andrej Plenković. Njemu kao predsjedniku stranke, mandat završava u ožujku 2024.

 - Prije godinu dana sam rekao kako ja više nemam ambicije za sudjelovanje u visokoj politici. To je iza mene. Ostajem predsjednik ŽO HDZ-a, kazao je Kalmeta koji je po toj funkciji bio član Nacionalnog odbora u prošlom sazivu.

To će i ostati, s tim da će se u petak na Županijskom odboru dogovoriti zadarski kandidati za izbor 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a.