Udruženje hrvatskih arhitekata, UHA dodijelilo je Nagradu "Viktor Kovačić" Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za najuspješnije ostvarenje u području arhitektonskog stvaralaštva za 2021. godinu - Providurovu palaču!

- U kontinuitetu s prethodno izvedenom Kneževom palačom, Providurova palača postaje novo mjesto susreta i kulturnih zbivanja. Suptilnost implementacije parazitske strukture u tkivo sklopa palače očituje se umnogostručenim fenomenološkim aspektima. Ono što je gradbeno, ujedno je i arhitektonsko, a izraženo je u trijadi: konstrukcije, materijalizacije i prostornosti. Kretanje nikad nije pravocrtno, nego asocijativno, navodeći korisnika na kontinuirano istraživanje prostornih fenomena, ritmičnosti ambijentalnih vrijednosti i mogućih sadržaja, navodi se u opisu ove arhitektonske intervencije.

Izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. otvorena je u srijedu u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu, uz dodjelu nagrada za životno djelo i godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata.

Nagradu „Viktor Kovačić" za životno djelo primili su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil.