Osmorica privedenih mladića, prekršajne prijave i dva zadržavanja u zatvoru epilog su tučnjave koja je izbila u noći sa subote na nedjelju uz Perivoj Vladimira Nazora.

Oko pola sata poslije ponoći grupa od osam zadarskih mladića od 19 do 21 godine, uz jednog maloljetnika, sukobila se s grupom od osam njemačkih državljana, svih u dobi od 26 do 31 godine. Verbalni sukob brzo je prerastao u šaketanje, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan njemački državljanin.

Ubrzo nakon zaprimljene dojave na teren je izašla interventna policija te u službene prostorije privela osobe koje se dovode u vezu s počinjenim događajem. Pritom su svi vrijeđali policajce, pa je svih osmero privedeno na Prekršajni odjel Općinskog suda zbog omalovažavanja policijskih službenika. Petorica od njih, među kojima i jedini maloljetnik iz "ekipe", dobili su prekršajnu prijavu zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja na štetu osmorice njemačkih državljana.

Dio počinitelja bio je alkoholiziran, dok su drugi odbili testiranje pa se smatra da su i oni bili pod utjecajem alkohola. Uz ozlijeđenog Nijemca najgore su prošla dvojica 21-godišnjaka, koji su dobili mjeru zadržavanja u pritvoru.