Učenička zadruga Maraška dragovoljna je interesna učenička organizacija, koja pridonosi postizanju odgojno obrazovnih i gospodarskih ciljeva škole jer kao oblik izvan nastavne aktivnosti učenicima omogućuje stjecanje ekološkog, gospodarskog obrazovanja, te razvoj sposobnosti i korisno provođenje slobodnog vremena.

Cilj je potaknuti učenike na kreativnost, razvijanje različitih vještina kako bi stekli samopouzdanje, kritičko vrednovanje sebe i drugih, prijateljski duh te otkrivanje potencijala koje učenici još nisu spoznali i naravno razvijanje poduzetničkog duha u školi.

Postoji nekoliko sekcija, a jedna među njima je sekcija Mali keramičari, čija izložba će se otvoriti u srijedu, 1. lipnja 2022. u Edukativnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 11 sati.

U nekoliko godina postojanja, Mali keramičari ručno oblikuju zdjele, plitice, šalice i slične oblike koje zamišljaju u nekom budućem domaćinstvu. Ponekad se inspiriraju nekim povijesnim oblikom koji pod malim prstima dobiva individualne karakteristike.

Uz izložbu, predstavit će se knjiga Recepti moga zavičaja, zbirka raznih recepata čiji su glavni sastojci mediteranske biljke. Svi likovni radovi u knjizi su radovi učenika.