Posada u sastavu kormilar Robert Sandalić, Šime Sorić, Marko Kulišić, Tonko Petešić, Mauro Ćupić, Mark Berber, Lorens Lokas, Bruno Serapiglia na klupskoj jedrilici Gringo 3 ukupni je pobjednik 31. Komiške regate!

31. izdanje Komiške regate ostati će zapamćeno po, za većinu flote, nedostatku vjetra. Prvu etapu završilo je svega osam jedrilica dok je drugu etapu završilo tek njih pet. Jedrilica Polet Furioso sa kormilarom Nikolom Dešković iz JK Labud u obje je etape na cilj stigla prva pa joj se piše titula najbrže jedrilice 31. Komiške regate koja time osvaja prijelazni pehar Društva Višana i prijatelja otoka Visa.

Komiška regata u svom nagradnom fondu ima još i titulu pobjednika regate koju osvaja najbolji krstaš u generalnom poretku bodovno u razredu ORC. Ove godina nagradu zasluženo osvaja jedrilica Gringo 3 sa kormilarom Robertom Sandalić iz JK Uskok Zadar.

- Zadovoljni smo kako je sve prošlo, to je prva odobalna regata u godini i interes je uvijek velik, a u Komiški porat ne stane više od 45-50 jedrilica. Prvog dana imali smo bonacu, razmišljalo se i o skraćenju no kako smo u najavi imali buru odustali smo. Na kraju bure nije bilo, jedriličari su se malo napatili na suncu ali mislim da smo se u konačnici svi dobro zabavili, kaže dopredsjednik JK Labud Toni Mlikota.

Zahvaljuje domaćininima, Nautičkom centru Komiža i Gradu Komiži na potpori i organizaciji fešte ne kojemu se pekao gof i jeo tradicionalni fažol na brujet. Čestitao je i ekipi Gringa 3 te svom prijatelju Robertu Sandaliću na zasluženoj pobjedi.

Uz samo jedrenje Komiška regata donosi različite zanimljivosti, a i ove godine svoj osvrt, s pozdravom Zadru i prijatelju Anti Sikiriću, dao je Tonko Božanić Pepe - Kalafot.