Na 737. obljetnicu posvete zadarske prvostolnice Svete Stošije, misno slavlje u petak 27. svibnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.

Budući da je Zadarska nadbiskupija dobila nadbiskupa koadjutora, u kontekstu imenovanja novoga zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića, koji će za biskupa biti zaređen u zadarskoj prvostolnici 25. lipnja, don Josip je u propovijedi govorio o službi biskupa.

„Katedrala je središnje mjesto odakle će se razlijegati njegova riječ, odakle će on kao glavni učitelj u biskupiji slati svoje poruke u propovijedanju, naučavanju i upravljanju Nadbiskupijom. Biskupska služba vrlo je važna u Crkvi. Biskupi nisu vladari, nego služitelji Božje riječi", istaknuo je don Josip, rekavši da vršenje biskupske službe treba biti prožeto ljubavlju, poniznošću i služenjem.

Uz drevnu zadarsku katedralu, u pisanim dokumentima spominje se da je već 341. g. u Zadru djelovao biskup Felix. Za prvog zadarskog biskupa ne zna se ime, jer vjerojatno se na početku nije sve zapisivalo. Zadarski biskup Felix sudjelovao je u radu dva Sabora: u Akvileji 381. i u Milanu 390. godine.

„Bogu zahvaljujemo na našoj predivnoj katedrali sv. Stošije za koju kažu da je najveća crkva na jugu Hrvatske i da je ljepotica. Povjesničar Iveković rekao je da je trogirska katedrala sv. Ivana za meditaciju, katedrala sv. Jakova u Šibeniku da je za gledanje, a zadarska katedrala sv. Stošije da je za doček kraljeva", istanuo je don Josip Radojica Pinčić.

Nakon obnove zadarske prvostolnice koja je trajala cijelo 13. st, jer je bila teško oštećena kada su u studenome 1202. Mlečani osvojili Zadar, katedralu Sv. Stošije 27. svibnja 1285. posvetio je nadbiskup Lovro Periandar.