U ponedjeljak, 30. svibnja u Hrvatskoj se slavi Dan državnosti. Na taj dan će većina zadarskih trgovina će raditi, prvi po normalnom radnom vremenu, drugi po nedjeljnom, a treći skraćeno. Tako će primjerice, Konzumi u ulici Ante Starčevića i Bleiburških žrtava raditi do 20, odnosno 13 sati kako inače rade nedjeljom. Dvije poslovnice Lidla, one u ulici Benka Benkovića i Put Murvice, raditi će od 7 do 20 sati, dok će Lidl na Benkovačkoj cesti (Gaženica) biti otvoren od 8 do 20 sati. Riječ je o skraćenom radnom vremenu, pošto su njihove trgovine nedjeljom otvorene do 21 sat.

Trgovine SPAR i INTERSPAR će unatoč prazniku raditi po normalnom radnom vremenu, izuzev lokacije City Galleria. Tako će INTERSPAR hipermarketi i SPAR u trgovačkom centru Supernova raditi do 21 sat, a SPAR u trgovačkom centru City Gallerija do 14 sati. Trgovine Kauflanda (Andrije Hebranga, 4. gardijske brigade 69) bit će otvorene za sve kupce do 21 sat. Sve zadarske trgovine Plodina (Zagrebačka, Put Cerodola, Biogradska) radit će po uobičajenom radnom vremenu do 22 sata.

Dio trgovina Studenca radi normalno, neke rade skraćeno, a detaljan popis je na linku. Trgovački centra Supernova radi po uobičajenom radnom vremenu, od 9 do 21 sat.