Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Zadra zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u kući na području Zadra stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi osumnjičeni, gdje je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem se nalaze uređaji za osvjetljavanje biljaka, uređaji za ventilaciju i filtriranje zraka te zasađene dvije stabljike indijske konoplje visine 90-120 cm.

Nadalje, pronađeno je i oduzeto oko 510 grama marihuane pakirane u više pojedinačnih pakiranja, oko 368 grama sasušenih listova marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijavu se podnosi Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.